Hevosen ihon hoito kesällä

Hevosen ihon hoito kesällä

Kesäisin hevosta vaivaavat erilaiset kesän tuomat haitat kuten kesäihottuma, hyönteiset, palaminen auringossa jne.

  • Kesäihottuma on erittäin yleinen ja tunnettu ongelma hevosilla. Kesäihottumaa aiheuttavat polttiaiset ja sen oireita ovat kutina, hilseily ja haavautumat. Pahimmassa tapauksessa haavat voivat tulehtua ja aiheuttaa infektion.
  • Aurinko voi aiheuttaa hevoselle palamista samalla tavalla kuin ihmiselläkin. Tällöin hevosen iho voi punertaa ja olla turvonnut. Erityisesti vaaleat hevoset ovat alttiita auringon haitoille.
  • Kesähaavat aiheutuvat mahamadoista, jotka siirtyvät hevoseen kärpästen välityksellä. Kesähaavat ovat erityisen hankalasti paranevia.
  • Kesäisin hyönteiset aiheuttavat suurta ongelmaa hevosille, esimerkiksi epämiellyttävää oloa ja mahdollisia terveysongelmia. Hyönteisten puremat aiheuttavat hevoselle kutinaa ja erilaisia tauteja.

Ennaltaehkäisy on tärkeää, jotta voidaan välttyä kesän aiheuttamilta haitoilta. Haittojen ehkäisemisessä päivittäin lisättävät tuotteet ovat tehokkaampia, kuin harvemmin lisättävät tuotteet. Tuotteita olisi myös hyvä lisätä päivän mittaan, jotta niiden vaikutusta saadaan tehostettua.

Over Horse Summer Spray on aktiivinen ja tehokas kesä spray. Summer Sprayn tuoksu peittää hevosen luontaisen hajun hyvin. Palsamipelargoni antaa kukkaistuoksun ja sitrusöljy sitruunaisen vivahteen. Tuote hoitaa hevosen kesäihoa. Teepuuöljy ja pomeranssiöljy rauhoittavat ihoa muun muassa hyönteisten puremien jälkeen. Glyseriini kosteuttaa ihoa ja antaa turkille kiiltoa. Tuotteen erityinen koostumus suojaa hevosta kesän ärsykkeiltä. Laidunnettaessa tuote säilyttää eläimen ihoa rauhoittavan tehonsa n. 7 tuntia. Koska sprayssä käytetään vain luonnonmukaisia ainesosia, se on myrkytön eikä aiheuta karvan värimuutoksia tai ärsytä ihoa. Käyttö on turvallista myös varsoille. Ei sisällä hyönteismyrkkyjä! Ei suojaa auringolta.

Käyttöohje

Suihkuta kehon herkät alueet, kuten vatsa, kyljet ja nivuset. Mikäli tarpeen, toista käsittely 1-2 kertaa päivässä. Vältä kosketusta silmiin, sieraimiin ja suuhun. Älä suihkuta pään läheisyydessä, vaan levitä pyyhkien. Huom. Aineen vaikutus vähenee voimakkaan harjoituksen aikana, hevosen hikoillessa muutoin, esim. hevosen kastuessa.

Ainesosat

Vesi, denaturoitu alkoholi, metyylialkoholi, glyseriini, PEG-20 glyseriinilauraatti, natriumlauraattisulfaatti, tetranatrium EDTA, D-limoniini, pomeranssiöljy, sitrusöljy, palsamipelargoniöljy, teepuun lehtiöljy, sitronelloli. 
Kuvaaja: Heidi Lammi

Takaisin blogiin